fredag

Vi åker till KS

Sov otroligt dåligt inatt, sprang på toaletten i ett kör. Även om jag känner båda bebisarna är jag otroligt orolig. Hjärtat är ju en del av kroppen som ska vara felfri det vet vi ju. Det är ganska skönt att vi ska på ultraljud nu på morgonen.

Ultraljudet var som vanligt bra vad gäller flödena på bebisarna. Mängden vätska i lillans hjärtsäck hade ökat. Nu har vi problem för de vill skicka iväg oss men det är fler som väntar på plats på Karolinska Sjukhuset så jag vet inte hur de ska få rum med oss. Det är mycket tvillingar som vill ut nu och vi alla behöver ju två platser och det är inte så lätt att få fram på en gång. Det måste bara lösa sig jag åker vart som helst. Det är prat om att vi kanske får lämna Stockholm och ta oss till Lund eller Linköping som kan ha platser. Bara allt blir bra är vi nöjda.

Nu väntar vi på läkarronden som skall lämna besked om vad som skall hända med oss. Det är nyårsafton i morgon och vi hoppas inget händer idag så vi får gå till 2004. Läkarna kommer äntligen tilloss och de har lyckats göra plats på Karolinska Sjukhuset så vi ska packa ihop våra saker och åka på en gång. Det känns lite pirrigt det kan ju vara så att bebisarna är ute i eftermiddag. Jag har inte fått äta någonting ifall att de måste göra ett ingrepp och jag är väldigt hungrig. Men nu ska vi iväg!

Förflyttade till Karolinska Sjukhuset och avd C 23, det börjar kännas som om det närmar sig nu. Är rädd för allt som skall hända, allt var så tryggt på Danderyds Sjukhus och här har jag aldrig varit men det viktigaste är nu att neonatalen är bra så barnen får bra vård när de föds.

Jag får gå en lite tur runt på avdelningen när jag äntligen fått en sängplats. Ska även få gå en tur ner till neonatalen när det är dags för barnen att komma så jag får se hur det ser ut här eftersom jag bara har sett neonatalen på Danderyds Sjukhus. Vi ska även få träffa de barnläkare som kommer att ta hand om bebisarna när de föds. Är så nervös.

Vi blir skickade till Astrid Lindgrens barnsjukhus (tvärs över gården) för att träffa en hjärtspecialist. I över en timma låg jag på rygg och han kollade på alla flöden ännu en gång. Lillans hjärta är lite för stort för hennes ålder och storlek. Det är troligen en följd av att hon fått anpassa sig till att ha dåligt syresatt blod och dålig näringstillförsel så hjärtat behöver ha lite storlek för att orka pumpa runt det som finns. Troligtvis är moderkakan det som är problemet som de tidigare trott så inga riktiga nyheter om vart problemen kan komma ifrån får vi. Någon alarmerande mängd vätska i hjärtat kan han inte hitta så det är inte akut att ta ut bebisarna idag, det känns underbart.

Ett nytt ultraljud skall göras under fredagen (det är tisdag idag) men en CTG kurva skall göras varje morgon och kväll. Känner mig jättelättad, nu får vi ha dem mer tid i magen och varje dag är en jättevinst just nu. De behöver få växa på sig en hel del till innan de ska ur. Tänk om vi får 29 fulla veckor det vore underbart för nu kommer vi nog få gå till 28 fulla i alla fall. Måste få hoppas på att få ha dem i mig så länge som möjligt. De talade om för oss att det inte alls var bra för tvillingar att födas i den här veckan och speciellt inte om den ena är tillväxthämmad. Allt är väldigt annorlunda på Karolinska Sjukhuset mot hur det är på Danderyds Sjukhus. Här delar man avdelning med BB så man har glada lyckliga nyförlösta föräldrar runt sig hela tiden. Det är otroligt psykiskt påfrestande. Man möter dem i korridoren och delar kök med dem. Vi vet ju inte om våra bebisar överlever och då orkar man inte se alla nya bebisar och deras föräldrar så nära. Personalen verkar vara bra och läkaren som tog emot oss var trevlig. Men det är inte lika personligt som på avdelning 12 på Danderyds Sjukhus. Men man lär ju vänja sig med allt vi blir ju kvar ett tag här. Ska lära mig alla rutiner på avdelningen så jag hittar. Det är mycket som är olika. Just nu är jag ensam i rummet just nu men det kommer säkert någon som fyller ut den tomma platsen snart. Undrar hur den skall klara av att jag inte sover på nätterna? Nu kan jag ju slappna av ett par dagar eftersom jag vet att det inte är akut för barnen just nu. Hoppas Peter kan vara med mig en del nu i nyårshelgen. Jag vet ju inte hur det är med permisar här som jag hade på Danderyds Sjukhus. Får väl avvakta tills i morgon om de har någon läkarrond då med att fråga.

Inga kommentarer: